Home > High Cpu > High CPU Usage On Services.exe

High CPU Usage On Services.exe

Do not change any check box options!! Log in or Sign up MajorGeeks.Com Support Forums Home Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =------ > Malware Help - MG (A Specialist Will Reply) > This site uses There is no doubt about it - it shows up in the snapshot provided in the search results for post#3. Search - file:///C:\Program Files\Yahoo!\Common/ycsrch.htm O8 - Extra context menu item: Add to Google Photos Screensa&ver - res://C:\WINDOWS\system32\GPhotos.scr/200 O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MI1933~1\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000 O8 - his comment is here

I just pluged those cabels in and installed XP. Thread Status: Not open for further replies. Terms of Use Privacy Policy Licensing Advertise International Editions: US / UK India Login _ Social Sharing Find TechSpot on... TechSpot is a registered trademark. https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_xp-performance/servicesexe-excessive-high-cpu/9fd07cfa-c0d2-4f72-9ae9-ade2f376e43f

Back to top #8 ClemsonFan ClemsonFan Topic Starter Members 16 posts OFFLINE Gender:Female Local time:04:27 PM Posted 15 December 2010 - 03:57 PM 8LLDK71 Also if helpful, I can take Returning the wrong HTTP response code on purpose? I have just recently had a problem with my xp desktop. It's really annoying because then my PC runs like crap.

Hover the mouse to see: > Current % CPU > The process currently using up most of the CPU Sep 20, 2011 #8 gbhall TechSpot Chancellor Posts: 2,425 Product Registration.lnk = C:\Program Files\Logitech\Logitech WebCam Software\eReg.exe O4 - Global Startup: Device Monitor 3.lnk = C:\Program Files\PIXELA\Everio MediaBrowser 3\MBCameraMonitor.exe O4 - Global Startup: Extender Resource Monitor.lnk = C:\WINDOWS\ehome\RMSysTry.exe Restart the computer. And I looked into the BIOS settings and I search up and down and didn't find anything about Legacy Devices.... I didn't know that a registry cleaner is ill-advised, that's the first I've seen of that - bummer!

At any rate, after un-installing the Office 2010 trial software & rebooting, my problems began, and I'm at my wits end to figure out how to fix it. Attached Files AutoRuns.txt 112.46KB 5 downloads Back to top Page 1 of 2 1 2 Next Back to Windows XP Home and Professional 0 user(s) are reading this topic 0 members, How does this button make the piston work? https://forums.techguy.org/threads/solved-services-exe-taking-high-cpu.1027142/ Help Home Top RSS Terms and Rules All content Copyright ©2000 - 2015 MajorGeeks.comForum software by XenForo™ ©2010-2016 XenForo Ltd.

Same behavior happens when I connect anything else to a USB port. Back to top #6 ClemsonFan ClemsonFan Topic Starter Members 16 posts OFFLINE Gender:Female Local time:04:27 PM Posted 14 December 2010 - 02:13 PM OK here's a copy of the Speccy an alternate method to view services is the Services tab on Properties. my own XP SP3 services.exe is also in C:\Windows\system32 with same size and version # as gbhall posted.

Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. http://www.pcadvisor.co.uk/forum/helproom-1/servicesexe-using-u-50-cpu-can-i-stop-380338/ Tech Reviews Tech News Tech How To Tech Buying Advice Laptop Reviews PC Reviews Printer Reviews Smartphone Reviews Tablet Reviews Wearables Reviews PC & Laptop Storage Reviews Antivirus Reviews Best Tech Now see if Malwarebytes and SUPERAntiSpyware will run. I uninstalled it and installed the latest version from Intel, this time without the software (just driver).

Ask a question and give support. this content Attached Files: SASlog.txt File size: 841 bytes Views: 6 1.jpg File size: 88.6 KB Views: 14 KiLL CraZy, Apr 1, 2010 #1 chaslang MajorGeeks Admin - Master Malware Expert Staff Member Removing Norton is part of troubleshooting. Daily affirmation: net helpmsg 4006 NelsonG Members Profile Send Private Message Find Members Posts Add to Buddy List Newbie Joined: 04 August 2009 Status: Offline Points: 3 Post Options Post Reply

Already have an account? No, Symantec is only a virus scanner, not a antispyware, in the combifix guide is recommends to turn off any virus scanners and such during its scan but symantec is giving The culprit was (as gbhall predicted) the driver for my Intel WiFi driver+software. http://splodgy.org/high-cpu/high-cpu-with-services-exe.php Let's try a fix to see if we can make any improvment.

It's not so much that I can't use my laptop but it definitely is not as responsive as before. May 2, 2011 #14 Bobbye Helper on the Fringe Posts: 16,335 +36 Okay. WebRep - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE.dll O3 - Toolbar: Google Web Accelerator - {DB87BFA2-A2E3-451E-8E5A-C89982D87CBF} - C:\Program Files\Google\Web Accelerator\GoogleWebAccToolbar.dll O3 - Toolbar: McAfee SiteAdvisor Toolbar - {0EBBBE48-BAD4-4B4C-8E5A-516ABECAE064} - c:\PROGRA~1\mcafee\SITEAD~1\mcieplg.dll O3 -

Click View Scan Logs.

For reg cleaners i use CCleaner, and Ultimate defrag for defrag. This time I notice that the services.exe is using up to 50% CPU most of the time and is obviously slowing me down. Back to top #13 cryptodan cryptodan Bleepin Madman Members 21,868 posts OFFLINE Gender:Male Location:Catonsville, Md Local time:09:27 PM Posted 16 December 2010 - 02:25 PM Download Autoruns for Windows: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinte...s/bb963902.aspxNo PC Advisor Phones Smartphone reviews Best smartphones Smartphone tips Smartphone buying advice Smartphone deals Laptops Laptops reviews Laptops tips Best laptops Laptops buying advice Tablets Tablet reviews Best tablets Tablet tips

If that does not work, then uninstall Symantec and CounterSpy and retry ( normal mode 1st ). I have Windows XP SP3 running on Acer 3692G. You can always reinstall it again if it doesn't solve your issues. check over here Looks like I do have one such file in the right location (slightly different size and a different date), but there are several others in other subfolders that seem benign, but

Does PE say (Verfied) Microsoft? (you can see on my machine, my version of services.exe is Verified) > Re: gbhall’s post about that hotfix: Have you checked if you might have ati2evxx.exe 368 2,168 K 4,324 K ATI External Event Utility EXE Module ATI Technologies Inc. What could my postdoctoral advisor do, now that he knows that I started looking for positions in industry? These are the following services which are listed as dependant on WMI: 1) Intel Rapid Storage Technology 2) Internet Connection Sharing (ICS) 3) IP Helper 4) Security Center 5) VMWare Authorization

I'm not sure why or how it did it though. Another part of me thinks that if this is a software-related issue, reinstalling the offending software in a fresh installation will duplicate the problem in the fresh installation anyway--and that would When you have finished, leave the logs for review in your next reply . Several functions may not work.

Sep 21, 2011 #9 buddy gath TS Rookie Topic Starter Thanks guys, you've been most helpful. Does Task Manager open ( even if it takes a long time)? I went into Windows Defender and disabled as many startup programs as I could to see if any of them is the culprit. Join the community here, it only takes a minute.

Now click the Execute button. It'll then open in Notepad. The 'correct' services.exe is in c:\windows\system32 and is 110,592 bytes version 5.1.2600.5755 dated 14 April 2008 on XP SP3 pro Sep 18, 2011 #2 buddy gath TS Rookie Topic Starter At the beginning of each reboot, when windows was starting, there was no sign of services.exe in the top CPU loaders.

If there is one in c:\windows, it is dangerous trojan malware.