Home > Cpu Usage > High CPU Usage On Fresh Install

High CPU Usage On Fresh Install

Contents

abula View Public Profile Find all posts by abula (#4) Extraordinary Ancient Guru Videocard: EVGA GTX980 SC ACX2.0 4GB Processor: FX-8350 @ 4.8GHz / H100i Mainboard: ASUS Crosshair so i downloaded latest printer driver from canon .So after that i updated and re started pc it is less than 100% cpu so if u don't hav any virus on Are you looking for the solution to your computer problem? do you have or can borrow a spare hd to fresh install win7 to see if still a problem. his comment is here

Ask ! Your problem sounds driver related. Stay logged in AfterDawn Discussion Forums Home Forums > Software, operating systems and more > Windows - General discussion > Home Forums Forums Quick Links Search Forums Recent Posts Members Members now taskmgr.exe can only take 100% on one core effectivly limiting the memory leak to 50% of the processor, leaving me with the other core (the other half) to at least http://www.tomshardware.com/forum/260087-28-clean-install-usage

Cpu 100 After Clean Install Windows 7

You can remove the RAM and re-install with one stick and re-set your router to clear those possibilities. How are you coming along with this? #9 FremontPC, Aug 27, 2015 MichaelBits Expand Collapse Active Member Likes Received: 134 Location: Iowa USA You could avoid that entirely if you Log in to Spiceworks Reset community password Agree to Terms of Service First Name Last Name Email Join Now or Log In Email Password Log In Forgot your password?

By creating an account, you're agreeing to our Terms of Use, Privacy Policy and to receive emails from Spiceworks. Wow, all this time I was thinking I've been rootkitted and all kinds of other crazy conspiracy theories, now I just have to figure out how to shut off my printer I used Rising Antivirus (Chinese software), AVG, and Avast!, and am currently scanning the new install with Microsoft Security Essentials. Kb3050265 On pure 32 bit processors (Intel P4, AMD XP, etc.) Win7 always seems to run into problems.

so one at a time i added cards back in and turned it back on to check so i would know for sure who the culprit was. Cpu Usage 100 Percent Windows 7 ShadowbrattDec 18, 2009, 9:21 AM Quote: I am working on a pc currently that was experiencing very very slow response time. Have done all usual steps to increase speed but to no avail. jam320, Dec 9, 2012 #4 ddp Moderator Staff Member Joined: Oct 15, 2004 Messages: 38,882 Likes Received: 69 Trophy Points: 128 yes with the hitachi drive disconnected.

I hope HP supply drivers on their site. How To Fix High Cpu Usage Another thing that occurred was my desktop background went black. processor at that point 64-67% Program running-rest on tskmgr. finally i gave up and formatted and reinstalled.

Cpu Usage 100 Percent Windows 7

I suggest doing your best to locate the newest ever made and install. http://forums.afterdawn.com/threads/cpu-reaches-100-with-nothing-running-in-clean-win7-install.745244/ I'm upgrading the one laptop to 3GB of RAM because the owner plays Farmville 2 on it, which consumes all 2GB of RAM and thrashes the hard drive. Cpu 100 After Clean Install Windows 7 By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Cpu Running At 100 Windows 10 Join our site today to ask your question.

Locate and install the latest XP drivers for your hardware and you should be good to go. http://splodgy.org/cpu-usage/high-cpu-usage-percentage.php It allows for upgrades easier if something like this comes up again http://1228server.co.cc/imgs/signature_smiley3.jpg He's fixing a PC for a customer. Apparently SP2 provides a hotfix for this, but I think the KB said I can request the specific hotfix since my drivers aren't SP2 compatible. Why do you dual boot with Vista? Windows 7 Cpu Usage 100

Well, that won't help if your drive is infected again, I was more or less brainstorming how you could have re-acquired an infection after reinstallation. given what you've done it's either the mobo or the ram, niether of which would be worth replacing.but out of curiosity, did you install dell's software? I run these two together and nothing get's past! weblink how?

Ta. #4 kemical, Aug 11, 2010 defect New MemberJoined:Aug 11, 2010Messages:24Likes Received:0 From what I can see, after downloading AIDA32, it says my motherboard is 'Hewlett-Packard 085Ch' a Google search on Svchost 100 Cpu I run it and it searches for updates. If it was the same PC you're trying to clean, you may also have inadvertently passed the infection onto the installation media - and re-installed it along with Windows!

Sorry I know not really an answer to your issue but at any rate, depending on time already spent, probably the best solution. 0 Tabasco OP Garak0410 Dec

About Advertising Privacy Terms Help Sitemap × Join millions of IT pros like you Log in to Spiceworks Reset community password Agree to Terms of Service Connect with Or Sign up Since I'm not completely done yet. ** update. At least that's my hypothesis, i cant really test it now that its working. System Idle Process High Cpu Here is some background: SPECS: Core 2 Quad Q6700 @ 2.66GHZ Intel DG35EC Corsair 4X2GB DDR2 Hitachi 1TB | WD Ext 1TB Geforce 9600 GSO 768MB NZXT HALE82 650W Win7 Home

If it's already up to date reset the BIOS. Click here to join today! However if i boot in to safe mode then its fine!RAM/HD have been changed with no effect.Fresh install of XP, never been on the net, nothing been plugged in to the http://splodgy.org/cpu-usage/high-cpu-usage-98-100.php Were you able to do any driver updates through the Windows Update feature?Click to expand...

Would a new processor definitely sort this? Since I have now forked out for the OS I figured it would be silly to downgrade again. HP Compaq d530 Small Form Factor Desktop PC #7 kemical, Aug 11, 2010 defect New MemberJoined:Aug 11, 2010Messages:24Likes Received:0 Well the computer died a few years ago and it was taken Log in or Sign up AfterDawn Discussion Forums Home Forums > Software, operating systems and more > Windows - General discussion > This site uses cookies.

Also, it might help to know that when the computer boots up, everything runs fine for maybe 10 or 15 minutes, and then the CPU usage will spike out of nowhere GPU RAM CPU ROM Submit × Challenge × Sign up with your email address Sign up and get started with the Daily Challenge! WHY, WHY, WHY??????? verndewdApr 9, 2009, 9:54 AM I reccomend process explorer from sysinternals.http://i185.photobucket.com/albums/x56/verndewd/th_sys2.jpghttp://i185.photobucket.com/albums/x56/verndewd/th_sys1.jpghttp://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/0e18b180-9b7a-4c49-8120-c47c5a693683.aspx jonersApr 17, 2009, 5:56 PM Just thought that i would add a little follow up to my post, different to

Nothing I do changes it. and restarting without an AV for the time being and sadly there is still no improvement. I connected it via SATA to my MOBO.